Ha Ön fogyasztó, a Polgári Törvénykönyv 1829. §-a (89/2012.) a megvásárolt áru indoklás nélküli visszaküldésének joga az áru átvételétől számított 14 naptári napon belül. Ön jogosult online rendelés leadására is személyes átvétellel egy kőboltban.

Hol kell visszaküldeni az árut

Az árut visszaküldheti lakóhelyünkön.

Az áru visszaküldésének jogát írásban is gyakorolhatja úgy, hogy eláll a szerződéstől és elküldi az árut a következő címre:

HELCEL Nabytek sro

K Zyfu 910
Ostrava, 72000
H-P: 7:00-15:00


Kérjük, hogy a visszaküldött árut jól csomagolja be, hogy szállítás közben ne sérüljön meg.

Kérjük, lehetőség szerint állítsa vissza az árut az eredeti állapotába, hogy elkerülje a visszatérítés esetleges csökkentését az áru eredeti állapotának helyreállítása során felmerült költségekkel.

Az áruért járó pénzt a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb a szerződéstől való elállástól számított 14 napon belül, de legkésőbb a visszaküldött áru reklamációs osztályunkra történő visszaszállítása előtt (vagy azelőtt, hogy Ön igazolja, hogy a visszaküldött az árut már elküldték nekünk). Ebben az esetben az áru visszaküldésének költsége a vevőt terheli.

Jó tudni

Csomagolás nem szükséges

A csomagolás nem képezi a vásárlás tárgyát, vagy nem része a vásárolt terméknek. Ennek ellenére a www.nabytek-helcel.cz jogosult az áru visszaküldésével kapcsolatban ténylegesen felmerült költségek megtérítésére. Ezeket a költségeket mindig egyedileg állapítják meg, és mint ilyeneket, a vevőt terhelik, és beszámítják a visszaküldött áruk összegébe.

Kipróbálhatod az árut

Azonban nem lehet nyilvánvaló kopás. Az áru használható, de át kell gondolni, hogy a www.nabytek-helcel.cz milyen költségekkel jár az áru eredeti állapotának visszaállításával, és melyek kifizetéséhez szükségesek.

Ön elkerüli ezen díjak felszámítását, ha az árut saját maga állítja vissza eredeti állapotába (tisztítás, összeszerelés, megfelelő csomagolás stb.).) Tekintettel az áruk sokféleségére, minden elállást egyedileg kezelünk.

A 14 napos határidő betartása

A határidő betartásához döntő jelentőségű a szerződéstől való elállási nyilatkozat megküldése.Fenntartottnak minősül tehát az elállási határidő, ha a fogyasztó az elállás során értesítést küld a kereskedőnek, hogy eláll a szerződéstől.

Az elállási határidő munkanapok helyett 14 naptári napig tart, és az áru fogyasztó általi átvételét követő következő naptári napon kezdődik (pl.ha a vásárló pénteken veszi át az árut, az elállási határidőt szombattól számítjuk.

A megvásárolt árut az elállás elküldését követően a lehető leghamarabb át kell adnia nekünk. Ebben az esetben nincs joga az áru szállításával kapcsolatos költségek megtérítésére az eladónak.

Milyen dokumentumokat kell csatolni?

Javasoljuk, hogy a visszaküldött áruhoz mindig csatoljon egy dokumentumot, amely igazolja, hogy az árut tőlünk vásárolta, és megkönnyíti az áru és az igény azonosítását.

A legjobb megoldás, ha a Fogyasztó adásvételi szerződéstől való elállási nyilatkozatát és a kapott vásárlási bizonylatot elküldi az Ön e-mail címére.

Rövid áttekintés a végén

  • Az adásvételi szerződéstől 14 naptári napon belül van lehetőség elállni.
  • A 14 napos időszak az áru átvételét követő naptári napon kezdődik.
  • Ha a határidő hétvégén vagy munkaszüneti napon jár le, a határidő utolsó napjának a következő munkanapot kell tekinteni.
  • Az adásvételi szerződéstől való elállást legkésőbb a 14 napos időszak utolsó napjáig el kell küldeni a szállítónak.
  • Megállapodás alapján az áru utólag visszaküldhető.
  • Az áru kicsomagolása vagy felhasználása nem szünteti meg a szerződéstől való indoklás nélküli elállás jogát.
  • Az árut nem kell eredeti csomagolásban visszaküldeni, de a szállítónak joga van az áru eredeti állapotának helyreállításával kapcsolatos költségek megtérítésére.
  • Lehetőség van a használt áru visszaküldésére, de a szállító ismét jogosult az áru eredeti állapotának helyreállításával kapcsolatos költségek megtérítésére. Ezek a költségek elméletileg elérhetik az áruk teljes árát.
  • A pénzt legkésőbb a szerződéstől való elállást követő 14 naptári napon belül, de legkésőbb a visszaküldött áru kézhezvétele előtt (vagy azelőtt, hogy Ön bizonyítja, hogy a visszaküldött árut már elküldték nekünk) visszaküldjük.

Minta a szerződéstől való elálláshoz

(ezt az űrlapot csak akkor töltse ki és küldje vissza, ha el kíván állni a szerződéstől)

Értesítés a szerződéstől való elállásról

- Címzett: HELCEL Nábytek sro, Horní Těrlicko 770, 735 42, Těrlicko

- Kijelentem (*), hogy elállok (*) az alábbi áruk vásárlására vonatkozó szerződéstől:

……………………………………………………….…………………………………………..

 

- Az áru megrendelésének dátuma: ………………..………………………………………………………

A fogyasztó vevő(k) vezeték- és vezetékneve:.

A fogyasztói vásárló(k) címe:.

……………………………………………………………………………………………………

- Értékesítési bizonylat száma [1] : ……………………………………………………………………...

- Rendelési szám [2] : ………………………………………………………………………………

- A vételárat vissza kell téríteni [3] :

(*) készpénz nélküli átutalás bankszámlaszámra:

 ................................................ /........................

- A fogyasztó vevő(k) aláírása (csak akkor, ha ezt az űrlapot papíron küldik):

……………………………………………..

- Dátum

………………………………………………

(*) A nem megfelelőt húzza át, vagy egészítse ki az információt.[1] Ez nem kötelező, de megadása megoldja a kérését

[2] Ez nem kötelező, de megadása felgyorsítja a kérést

[3] Ez nem kötelező, de megadása felgyorsítja a kérést